دو هفته پیش که داشتم برای سفری خارجی آماده می شدم یکی از دغدغه هایم مقدار بار مجاز در هواپیما و وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما یا برای ورود به کابین بود و متوجه شدم که هیچ مقاله مناسب و کاملی برای این موضوع نوشته نشده است.

در حالی که این مساله می تواند از همان شروع سفری که قرار است لذت بخش باشد، شما را به دردسر بیاندازد یا حتی کامتان را تلخ کند.

اکثر شرکت های هواپیمایی مشهور مقررات خود را برای بار مسافران در نظر می گیرند و شما به عنوان مسافر باید حتما این موارد را چک کنید.

هدف این مقاله گردآوری کامل ترین چک لیست از وسایلی است که شما می توانید با خود در کابین همراه داشته باشید و یا به قسمت بار هواپیما منتقل کنید. همچنین می توانید در بخش پایانی وزن مجاز هر شرکت هواپیمایی را نیز مطالعه کنید.

لیست وسایل مجاز و غیرمجاز در کابین و  قسمت بار هواپیما

شما به عنوان یک مسافر هواپیما به هر جایی که می خواهید سفر کنید، برای ورود وسایل و لوازم خود به داخل کابین هواپیما یا قسمت بار هواپیما محدودیت هایی دارید که معمولا به دلایل امنیت پرواز وضع شده اند.

برای من همیشه این موضوع که چه وسایلی اجازه‌ی ورود به قسمت بار هواپیما را دارند و کدام ها ندارند، یک معما بود.

امروز تصمیم گرفتم یک بار و برای همیشه این معما را برای خودم و شما حل کنم.

با توجه به تغییرات و بعضی حساسیت های قوانین حمل بار هواپیمایی، گاهی مجبور می‌شویم چمدان ها را باز کرده و وسایل‌ را برای بررسی امنیتی بیرون بریزید.

حالا فرض کنید که بخاطر ترافیک دیر به فرودگاه رسیده باشید و این زمان هر چند کوتاه سرنوشت پرواز شما را تعیین کند!

آن بطری آب یا اتوی مو می شود گران ترین بطری آب یا وسیله آرایشی که تا به حال برایتان هزینه برداشته است.

پس بهترین کار این است:

زمان بستن چمدان موارد زیر را در نظر بگیرید که چه وسایلی هیچ حساسیتی ندارند و چه وسایلی را نمی توان به قسمت کابین برد یا به قسمت بار هواپیما فرستاد. حجم هر چمدان چقدر باید باشد و حداکثر بار مجاز هواپیما برای هر شرکت هواپیمایی در سال 2021 چقدر تعیین شده است. 

 

وسایل مجاز داخل کابین هواپیما

در ابتدا می خواهیم در مورد وسایل مجاز داخل هواپیما صحبت کنیم:

  • خوراکی و مایعات

    • در مورد خوراکی‌ها و مایعات ممنوعیتی در کابین هواپیما وجود نخواهد داشت. شما می‌توانید خوراکی هایی نظیر کلوچه، کیک، بیسکوییت، ساندویچ و از این دست خوراکی‌ها داخل ساک دستی خود به داخل کابین هواپیما ببرید. اما اگر خوراکی شما به شکل مایع یا ژله باشد، ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد کند و باید یک سری قوانین خاص را در مورد آن ها رعایت کنید.
    • بر اساس قوانین هواپیمایی، حجم اقلامی که به شکل مایع هستند، نباید بیش از ۱۰۰ میلی لیتر (نیم لیوان) باشد. این اقلام شامل مواردی مانند شیر خشک، شیر مادر، مربا، ژله، سس، روغن، سرکه، تمام دارو‌های مایع از قبیل قطره چشم، قطره بینی یا سرم می باشد. اگر بیش از این میزان است باید به قسمت بار هواپیما بفرستید.
    • همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی همانند ریمل، شامپو، عطر و ادکلن نیز باید در ظروف کمتر از ۱۰۰ میلی لیتر بسته بندی شوند.
      بنابراین باید این لوازم را در یک کیسه یک کیلوگرمی زیپ‌کیپ قرار دهید تا نشت نکنند. خوشبختانه این وسایل جز دسته ی وسایل غیر مجاز در بار هواپیما نیستند و می‌توانید این موارد را به قسمت بار هواپیما تحویل دهید. هیچ ممنوعیتی در قرار گرفتن این وسایل در بخش بار وجود نخواهد داشت.
      بنابراین اگر قصد دارید وسایل ذکر شده را همراه خود به سفر ببرید، حتما آنها را در چمدان های خود و در بخش بار قرار دهید تا دچار مشکل نشوید.

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

  •  وسایل برقی

در مورد وسایل برقی نیز ممنوعیت خاصی وجود ندارد. شما می‌‎توانید تمامی وسایل برقی از قبیل لپ تاپ، موزیک پلیر، تبلت، دوربین عکاسی و فیلم‌برداری، موبایل و هر نوع وسیله برقی را همراه خود به داخل کابین هواپیما ببرید.

بنابراین لوازم برقی جزء وسایل غیرمجاز در هواپیما محسوب نمی شوند. البته در هنگام پرواز بهتر است وسایلی همانند تلفن همراه و تبلت  را در حالت پرواز قرار دهید.

امواج بی‌سیم ممکن است روی عملکرد دستگاه‌های برقی هواپیما تاثیر داشته باشد.

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

  • وسایل شخصی مانند لباس، شانه

    • لباس نیز جزو موارد غیر ممنوع به حساب می آید. شما می توانید در ساک دستی خود چندین دست لباس نیز قرار دهید. ورود لباس در کابین هواپیما جزء وسایل غیرمجاز در هواپیما به شمار نمی رود.
    • حمل وسایل شخصی که اگر تیز و برنده باشند، و یا به وسیله آن ها بتوان به کسی آسیب رساند، اجازه ورود به کابین هواپیما را نخواهند داشت. البته این در صورتی است که ابعاد آن غیرمعمول باشد و کاربردی چندگانه داشته باشد. مانند چاقوی سوئیسی.

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

 

وسایل غیرمجاز در هواپیما

حالا وقت آن رسیده که به موارد غیرمجاز در هواپیما نگاهی بیاندازیم.

قبل از بستن چمدان هایتان باید حواس‌ خود را به خیلی چیزها جمع کنید. از وزن چمدان ها تا بار غیرمجاز هواپیما در کابین و قسمت بار آن. اگر بخواهید چمدانی به قسمت بار هواپیما تحویل ندهید نیز باید مواظب وسایل ساک دستی خود باشید.

زیرا لیست لوازم غیرمجاز در کابین هواپیما بیشتر از قسمت بار می باشد. هر شرکت هواپیمایی، فهرستی از لوازم غیرمجاز در کابین هواپیما دارد اما یک سری از وسایل هستند که در همه ایرلاین‌ها مشترک‌ می باشند. در زیر لیست آن وسایل که ممنوعه را می بینید.

  • حمل مایعات در قسمت بار هواپیما

حمل مایعاتی از جمله عطر یا ادکلنی، اگر کمتر از ۱۰۰ میل باشد می‌توانند همراه خود به کابین هواپیما ببرید. در غیر این صورت باید آن را داخل چمدان خود قرار داده و به قسمت بار هواپیما تحویل دهید.

 

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

  • لوازم ورزشی

لوازم ورزشی از جمله چوب بیسبال، چوب بیلیارد، باتوم اسکی، تیر و کمان، هاکی، چوب گلف و هر وسیله ورزشی دیگری که دارای چوب یا باتوم باشد، جز لوازم غیرمجاز در هواپیما هستند و باید قبل از شروع پرواز آن‌ها را به قسمت بار تحویل دهید.

قبل از تحویل بار، می توانید محافظ درستی برای آن ها در نظر بگیرید که از هرگونه آسیب احتمالی در زمان جابه‌جایی بار، در امان باشند.

برخی لوازم ورزشی غیرمجاز در کابین هواپیما:

    • چوب بیسبال
    • چوب بیلیارد
    • باتوم اسکی
    • تیر و کمان
    • هاکی
    • چوب گلف

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

  • وسایل برنده و تیز

کلیه لوازم تیز و برنده مانند چاقو، قیچی یا کاتر را نمی‌توانید به داخل کابین ببرید.

شاید فکر کنید که این خیلی واضح است ولی ممکن است بسیاری از مسافران برای سوغاتی یا مصرف شخصی خریده و در آخرین مرحله فراموش کرده‌اند آن را داخل بار اصلی بگذارند.

همین امر باعث می شود تا این لوازم توسط ماموران امنیتی فرودگاه ضبط شود. برخی از ایرلاین‌ها قیچی‌های کوچک لوازم آرایشی یا ناخن‌گیر را جز لوازم غیرمجاز در کابین هواپیما اعلام کرده‌اند.

برای کاهش ریسک ضبط شدن قیچی آرایشی، در مسافرت از قیچی هایی که بخش انتهایی منحنی دارند و نوک تیز نیستند استفاده کنید.

 

  • ابزارآلات

    • تمام ابزارآلات از جمله پیچ گوشتی ساده تا یک چکش یا دریل برقی تقریبا جز لوازم غیرمجاز در کابین هواپیما هستند اما این وسایل را می توان جز وسایل مجاز در قسمت بار هواپیما قرار داد. این وسایل در هر شکل و اندازه باید به قسمت بار تحویل داده شوند و اجازه حمل به داخل کابین را نخواهند داشت.
    • اسباب‌بازی‌های کودکان نیز گاهی به شکل ابزار بوده و توسط ماموران امنیتی فرودگاه ضبط خواهد شد. نیاز هست تا این وسایل را بسته‌بندی کرده و به قسمت بار هواپیما تحویل دهید.

 

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

  • وسایل آتش زا 

        هر مسافر می تواند یک فندک کوچک و یا یک جعبه کبریت کوچک همراه داشته باشد اما استفاده از آنها مثلا              برای روشن کردن سیگار ممنوع می باشد. اما فندک هایی با مخزن بزرگ و فندک های اتمی اجازه ورود به داخل          هواپیما را ندارند.

به طور کلی وسایل آتش‌زا جز لوازم غیرمجاز در کابین هواپیما هستند.

  • محصولات مصرفی مانند میوه و گوشت 

خوراکی هایی نظیر میوه، گوشت و سایر محصولات کشاورزی امنیت مسافران را تحت تاثیر قرار نمی دهد. اما بسیاری از ایرلاین‌ها این خوراکی‌ها را هم در فهرست اشیای ممنوعه در کابین هواپیما قرار داده‌اند.

حتی در بسیاری از مقاصد مانند کانادا و امریکا به هیچ عنوان اجازه ورود محصولات کشاورزی حتی تخم گیاه را هم نمی دهند. این قانون چنان سخت گیرانه است که در صورت عدم اظهار در گمرک ورودی، می تواند تا چندصد دلار جریمه برای شما به همراه داشته باشد.

لیست اشیا ممنوعه در هواپیما تحت هر شرایط

برخی از اشیای ممنوعه در کابین هواپیما، ممنوعیت‌شان آن قدر ساده است که شاید حتی نیازی به آوردن اسمشان در قوانین نباشد. مثل اسلحه، مواد محترقه و آتش‌زا، باتوم، کپسول گاز، مواد رادیو اکتیو، فشفشه، موادی که خود به خود آتش می‌گیرند و… همگی از این نوع اشیای ممنوعه هستند.
برای رفاه حال مسافران و حفظ امنیت پرواز، ورود برخی از وسایل تحت هر شرایطی به داخل هواپیما ممنوع است و شما به هیچ وجه نباید این وسایل را همراه خود داشته باشید.

    • ترقه
    • دینامیت
    • ماده منفجره پلاستیکی یا غیر پلاستیکی
    • باروت
    • بمب
    • مواد مشتعل
    • کلر
    • کیسه هوای اتومبیل
    • ایربگ
    • وسایل رادیواکتیو
    • وسایل عفونی
    • مواد آلی
    • انواع سموم
    • سموم

 

مقدار بار مجاز در هواپیما

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مسافران در سفرهای هوایی، اعم از داخلی یا خارجی، مقدار بار مجاز در هواپیما چقدر است؟.

توجه به قوانین حمل بار مجاز در کابین هواپیما اهمیت زیادی دارد و درصورت بی‌توجهی ممکن است مشکلاتی را در طول سفر برای‌تان ایجاد کند. میزان بار مجاز داخل کابین هواپیما به عوامل زیادی ازجمله شرکت هواپیمایی ، مسیر و کلاس پروازی بستگی دارد.

مقدار بار مجاز در هواپیما با توجه بر ایرلاین، نوع و مدت زمان پرواز، کلاس پروازی و داخلی و خارجی بودن آن متفاوت می باشد. میزان بار مجازی که هر مسافر می تواند به همراه داشته باشد در بلیط هواپیما و قسمت وزن بار (baggage weight) قید شده است.

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

مقدار بار مجاز داخل کابین هواپیما

مسافرین کابین فِرست کلاس و بیزنس کلاس اجازه‌ی حمل ۲ چمدان سایز کابین به اضافه یک کیف دستی کوچک را دارند.

چمدان‌ها نباید بیشتر از ۵۵ × ۳۸ × ۲۰ سانتی‌متر باشند و وزن چمدان ها و کیف ها هم نباید بیشتر از ۷ کیلوگرم باشد. این وزن تقریبا برای تمام پروازهای خارجی ثابت است.

مسافرین کابین‌های کلاس اکونومی اجازه‌ی حمل ۱ قطعه چمدان سایز کابین به اضافه یک کیف دستی کوچک را دارند.

ابعاد این چمدان نباید بیشتر از ۵۵ × ۳۸ × ۲۰ سانتی‌متر و وزن آن نباید بیشتر از ۷ کیلوگرم باشد. این وزن تقریبا برای تمام پروازهای خارجی ثابت است.

بعضی از شرکت های هواپیمایی ابعاد دیگری را ممکن است اعلام کنند. اما این ابعاد تقریبا سایز متداول است.

مقدار بار مجاز در سفرهای خارجی چقدر است؟

در سفرهای خارجی و داخلی قوانین بار مجاز هر ایرلاینی متفاوت با دیگری است. همچنین نوع کلاس پروازی (اکونومی، بیزینس و فرست کلاس) نقش مهمی در این تفاوت دارند.

بعضی از ایرلاین‌های اروپا یی بار مجاز کمتر از 30 کیلوگرم دارند. ایرلاین‌های ایرفرانس (Air France)، لوفتانزا (Lufthansa)، بریتیش ایرویز (British Airways)، آل ایتالیا (Alitalia)، آسترین (Austrian)، اوکراین ایر (Ukraine Air) و KLM Royal Dutch Airlines از این دسته‌اند.

 بلیط اکونومی (Economy): بار مجاز 30 کیلوگرمی (فقط یک چمدان).
 بلیط بیزینس (Business): بار مجاز 40 کیلوگرمی (تا دو چمدان).
 بلیط فرست کلاس (First Class): بار مجاز 50 کیلوگرمی (تا دو چمدان).

این مقدار بار مجاز در پرواز به کشورهای قاره‌ی آمریکا تغییر می‌کند که به شرح زیر است:

 بلیط اکونومی: دو چمدان 23 کیلوگرمی (جمعا 46 کیلوگرم).
 بلیط‌های بیزینس و فرست کلاس: دو چمدان 32 کیلوگرمی (جمعا 64 کیلوگرم).

نرخ اضافه بار پروازهای خارجی

برخی از شرکت‌های هواپیمایی به ویژه در اروپا، و بعضی پروازهای داخلی مالزی و تایلند هزینه بار را از هزینه بلیط جدا می‌کنند. ‌یعنی شما با بلیطی که خریده‌اید می‌توانید میزان مشخصی از بار را همراه خود به کابین ببرید. این بلیط‌ها برای سفرهای اقتصادی پیش بینی شده و اگر لازم باشد بار بیشتری در پرواز همراه داشته باشید، می‌توانید با پرداخت هزینه تا حداکثر حد مجاز بار همراه ببرید.

هزینه اضافه بار ترکیش ایرلاین

هزینه اضافه بار در فرودگاه استانبول سوال خیلی از کاربران ماست، چرا که استانبول علاوه بر جذابیت‌های تفریحی فراوان، یک امکان فوق‌العاده برای خرید ارزان است. هزینه اضافه بار در فرودگاه استانبول به ایرلاینی که از آن خرید می‌کنید، بستگی دارد. ترکیش ایرلاین یکی از بهترین ایرلاین‌ها برای سفر به استانبول است. اضافه بار مجاز این ایرلاین برای کلاس‌های مختلف به شرح زیر است:پرواز تجاری یا بیزینس کلاس: حداکثر بار مجاز برای مسافرین ترکیش ایرلاین در پرواز تجاری 30 کیلوگرم است.
پرواز اکونومی: حداکثر بار مجاز هواپیمایی ترکیش ایرلاین در پرواز اکونومی 20 کیلوگرم است.
برای اینکه هزینه اضافه بار در فرودگاه استانبول را بدانید، باید به سایت همان ایرلاینی که از ان بلیط خریدید، بروید و هزینه را ببیند. برای مثال برای اطلاع از هزینه‌های اضافه بار ترکیش ایرلاین به صفحه قوانین اضافه بار ترکیش ایرلاین مراجعه کنید.

هزینه اضافه بار چقدر است؟

در خطوط هوایی ایران مثل سایر خطوط هوایی عمدتا مقصد، وزن و تعداد بسته‌های باری در تعیین میزان بار مجاز تاثیر می‌گذارد. گاهی اوقات شکل بسته‌بندی بسته و ابعاد آن ممکن است شما را مشمول هزینه اضافه بار کند.

بخاطر داشته باشید حداکثر وزن مجاز هر بسته نباید بیشتر از ۳۲ کیلوگرم و حداکثر جمع ابعاد آن ۱۵۸ سانتی متر باشد. به طور میانگین نرخ اضافه بار برای هر کیلوگرم برابر با یک درصد قیمت بلیط در همان مسیر است و مبلغ دقیق آن بر حسب قیمت بلیط،‌ طول پرواز و کلاس پرواز شما محاسبه می‌شود.
در صورتی که می‌دانید بار شما بیشتر از وزن مجاز است حتما نیم ساعت زودتر به فرودگاه بروید تا تشریفات مربوط به پرداخت هزینه‌ها باعث از دست دادن یا دیر رسیدن به پرواز نشود.

بار مجاز برای معلولین و افراد ناتوان

مسافران ناتوان و معلولان نیز می‌توانند علاوه بر بار مجاز، یک صندلی چرخدار معمولی (بدون باطری) با هر وسیله‌ی دیگری که برای حرکت به آن نیاز دارند را حداکثر تا وزن 20 کیلوگرم همراه داشته باشند.

بار مجاز کودکان و نوزادان در پروازهای خارجی

مقدار بار مجاز رایگان برای کودکان زیر 2 سال (INF) در مسیرهای داخلی و خارجی 10 کیلوگرم به همراه یک کالسکه‌ی تاشو و برای کودکان بالای 2 سال 30 کیلوگرم است.

مسافرین تمام کلاس‌های پروازی که به‌ همراه نوزاد سفر می‌کنند می‌توانند یک قطعه چمدان که توسط فرودگاه چک و تحویل داده شده، برای نوزاد به داخل کابین هواپیما ببرند. از نظر اهمیت اندازه، ابعاد این کیف نباید بیشتر از ۵۵ × ۳۸ × ۲۰ سانتی‌متر باشد. زمانی‌که مفهوم قطعه چمدان مدنظر باشد، وزن آن باید کمتر از ۲۳ کیلوگرم و زمانی‌که مفهوم وزن مد نظر است وزن کیف باید کمتر از ۱۰ کیلوگرم باشد.

به‌علاوه، مسافرینی که با نوزاد سفر می‌کنند و صندلی کودک ندارند، می‌توانند درصورت وجود داشتن فضای کافی در کابین، یک تخت‌خواب نوزاد یا یک کالسکه‌ی تاشو به داخل کابین هواپیما بیاورند. اگر فضای کافی در داخل کابین وجود نداشته باشد، این آیتم‌ها باید توسط فرودگاه چک شوند. البته درصورت چک شدن در برابر بار مجاز شما محاسبه نخواهند شد.

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

 

قوانین بار مجاز در ایرلاین ایران ایر

در پرواز با هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) مقدار بار مجاز در کلاس پروازی اکونومی ۳۰ کیلوگرم و در کلاس پروازی بیزینس ۴۰ کیلوگرم است.

مسافران وفادار هما که دارنده ی کارت نقره ای هستند ۴۰ کیلوگرم و دارندگان کارت طلایی ۵۰ کیلوگرم بار می توانند به همراه داشته باشند.

وزن چمدان همراه داخل کابین در پرواز ایران ایر باید کمتر از ۵ کیلوگرم باشد.

ایران ایر برای مسافرانی که بلیط خود را از اروپا خریداری می کنند ۱۰ کیلوگرم بار اضافه ی رایگان در نظر می گیرد.

لازم به ذکر است حداکثر وزن هر چمدان نباید از ۲۳ کیلو بیشتر شود.

 

هواپیمایی آسمان

ابعاد بار داخل کابین نباید از ۱۱۵ سانتی‌متر تجاوز کند و هر مسافر تنها اجازه ی حمل یک ساک دستی را دارد. وزن این بار برای مسافران عادی می تواند حداکثر ۵ کیلوگرم باشد.

همچنین حداکثر باری که یک مسافر با احتساب اضافه بار می تواند با خود حمل کند ۷۵ کیلوگرم است. اگر بار شما بیش از این است باید آن را به صورت بار جداگانه به مقصد ارسال کنید.

محل قرارگیری بار داخل کابین هواپیما

باری که همراه خود به داخل کابین می‌برید یا باید زیر صندلی هواپیما مقابل شما یا در یکی از قفسه‌های بالای سرتان قرار داده شود. هرگز بارِ همراه خود را پشتِ پاهای‌تان، در راهرو یا جلوی خروجی‌های اضطراری قرار ندهید.

 

نکات مهم درباره بار مجاز داخل کابین هواپیما

ظرفیت نگه‌داری بارِ داخل کابین هواپیما محدود است در نتیجه:

اگر بارِ همراه شما در محدود‌ه‌ی مجاز قرار می‌گیرد، اما فضای کافی داخل کابین وجود ندارد، از شما درخواست می‌شود تا به‌صورت رایگان آن را در قسمت بار‌های چک‌شده قرار دهید. این فرایند زمان سوارشدن به هواپیما صورت می‌گیرد.

در این زمان به شما یک رسید دریافت بار (baggage claim) داده می‌شود تا بتوانید بدون پرداخت هزینه بار خود را از روی نوار دریافت بار در فرودگاه مقصد تحویل بگیرید. باید توجه داشته باشید که هرگونه‌ی وسیله‌ای که مناسب حمل در قسمت بار نیست باید از چمدان خارج شود. این وسایل شامل لپ‌تاپ، دوربین و … هستند.

هر آیتمی که وزن و ابعادی بیشتر از محدوده‌ی تعیین‌شده داشته باشد، باید در قسمت بار‌های چک‌شده به مقصد حمل شوند. به‌علاوه، هزینه‌ی بار برای شما منظور خواهد شد. در این مورد، یک رسیدِ دریافت بار به شما داده می‌شود تا چمدان خود را در فرودگاه مقصد تحویل بگیرید.

وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

حمل بار در هواپیما یکی از چالش‌برانگیزترین اتفاقاتی ست که هر مسافری با آن روبه‌رو می شود، رعایت مواردی مانند وزن مجاز و اقلام مجاز برای بسیاری از مسافران گیج کننده است.

ممنوعیت‌های پلیس به هنگام خروج از کشور

  • به همراه داشتن هرگونه الکل، سرکه و ترشیجات.
  • خروج ارز از کشور، بیش از ۵۰۰۰ دلار ممنوع می‎باشد.
  • به همراه داشتن هرگونه مواد غیرفبل اشتعال ممنوع می‌باشد.
  • خروج هر نوع مواد مخدر، علاوه بر ممنوعیت پیگرد قانونی خواهد داشت.
  • خروج هرگونه مشروبات الکی به خارج از کشور، علاوه بر ممنوعیت، پیگرد قانونی دارد.
  • همراه داشتن هرگونه حیوان خانگی، نیازمندی مدارک لازم و. هماهنگی قبلی با ایرلاین مربوطه می‌باشد.
  • خروج هرگونه سکه طلا که جز پشتوانه ارزی کشور محسوب شود، ممنوع می‌باشد.
  • خروج خاویار بیشتر از ۲۵۰ گرم منوع می‌باشد.
  • خروج فرش دستباف بیش‌تر از ۲۴ متر برای هر مسافر ممنوع می‌باشد.

بایدها و نبایدهای دارویی

اکثر کشورهای دنیا قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای حمل مواد دارویی دارند. این قوانین تنها برای داروهای تخصصی نیست. بلکه برای حمل داروهای معمولی مانند کدئین نیز، نیاز به مجوز پزشک دارید.

در بیشتر کشورها، حمل داروها منع قانونی دارد و در صورت مشاهده، ممکن است مسافر دستگیر و طبق قوانین کشور مجبور به پرداخت جریمه شود و یا در برخی از موارد به حبس محکوم شود.

تمامی داروهای آرام‌بخش، کدئین دار، قرص‌های سرماخوردگی، آنفولانزا، مرفین و دگزامفتامین در اکثر مواقع دارای ممنوعیت هستند و حمل آن‌ها مجازات‌های شدیدی را در پی دارد.

در مورد کپسول اکسیژن قانون نوشته شده ای وجود ندارد. برخی از شرکت های هواپیمایی ورود کپسول اکسیژن تا 5 کیلوگرم را مجاز می دانند.

بیشتر بخوانید: داروهای غیرمجاز در سفر به اروپا

در این مطلب سعی کردیم تمام نکاتی که برای حمل بار باید رعایت کرد را در اختیار شما قرار دهیم و قوانین بار، لیست مجاز و غیر مجاز در کابین و بار هواپیماها را با هم بررسی کردیم.

 

آژانس مسافرتی قصران گشت با ارائه خدماتی همچون برگزاری تور های مسافرتی مانند تور اروپا، تور آسیا و … و ارائه خدمات اخذ ویزا از جمله ویزای کانادا، ویزای شینگن و پیکاپ ویزا در خدمت شما عزیزان است. 

ghasrangasht call banner

362 دیدگاه برای ”وسایل مجاز و غیرمجاز در قسمت بار هواپیما

  1. سلام
    من میخواهم یک پرینتر با خودم ببرم
    30 کیلو بار مجاز دارم
    از کلن آلان با ترکیش پرواز دارم.
    ساکم 20 کیلو شده
    میتونم پرینتر رو تو کارتنش بسته بندی کنم ببرم؟؟؟
    اضافه بار میخورم؟؟؟

    1. بله، معمولاً شرکت‌های هواپیمایی اجازه می‌دهند که پرینتر را در بخش بار هواپیما حمل کنید. اما برای اطمینان بیشتر، بهتر است با شرکت هواپیمایی ترکیش تماس بگیرید و از قوانین و مقررات آنها درباره حمل پرینتر در بخش بار هواپیما مطلع شوید.

    1. قوانین و مقررات مربوط به حمل وسایل و اشیاء در بخش بار هواپیما ممکن است بین شرکت‌های هواپیمایی و کشورها متفاوت باشد. در بعضی موارد، حمل وسایل و اشیاء خطرناک مانند پنجه بوکس ممنوع است، به دلیل احتمال وقوع صدمات و آسیب به سایر مسافران یا خطرات امنیتی.
      بهتر است قبل از سفر، با شرکت هواپیمایی مورد نظر خود تماس بگیرید

  2. من در کامپیوترم برنامه های کرکی نصب دارم ایا درفرودگاه ایران یا خارج اتفاقی برایم میفتد؟

  3. سلام ببخشید آیا آوردن کیف کمک های اولیه در ساک مشکلی دارد؟من داخل آن کلی قرص و الکل و تیغ جراحی گزاشتم.

    1. آوردن کیف کمک های اولیه در ساک معمولاً مشکلی ندارد، اما باید توجه داشته باشید که برخی از مواد ممکن است نیاز به شرایط خاص نگهداری داشته باشند. به عنوان مثال، الکل باید در جای خشک و خنک نگهداری شود و قرص ها نیز باید در بسته بندی مناسب و در دمای مناسب نگهداری شوند. در نهایت، مطمئن شوید که همیشه کیف کمک های اولیه خود را بررسی کنید و مواد منقضی شده را جایگزین کنید.

    2. سلام ببخشید ایا پروتین glutamin ویا قرص دیانابول برای باشگاه در فرودگاهمجاز هست یا خیر ممنون

      1. به طور کلی، قوانین و مقررات مربوط به حمل مکمل‌های غذایی و داروها در فرودگاه‌ها ممکن است بین کشورها و حتی فرودگاه‌ها متفاوت باشد.
        بهتر است قبل از سفر، با مقامات فرودگاه و شرکت هواپیمایی مورد نظر خود تماس بگیرید و از قوانین و مقررات آنها درباره حمل مکمل‌های غذایی و داروها در فرودگاه مطلع شوید.

  4. سلام، من برای مهاجرت یکسری کارد آشپزخانه با جعبه میخوام همرام ببرم، توی چمدان بذارم ایرادی نداره…. ممنون اگه جواب بدین.

    1. ممکن است در برخی از محدودیت‌های امنیتی مربوط به حمل بارهای خطرناک در هواپیماها، کاردها مشمول باشند. لذا بهتر است قبل از سفر با شرکت هواپیمایی یا مقصد خود تماس بگیرید و از قوانین و مقررات مربوطه آگاه شوید.

    1. برخی از شرکت‌های هواپیمایی و مقصدها ممکن است محدودیت‌های خاصی را درباره حمل تیغ‌های اصلاح اعمال کنند. بهتر است قبل از سفر با شرکت هواپیمایی یا مقصد خود تماس بگیرید و از قوانین و مقررات مربوطه آگاه شوید. همچنین، در صورتی که تیغ اصلاح شما قابل جدا شدن است، ممکن است بهتر باشد آن را در جعبه ایمن قرار داده و در چمدان خود حمل کنید تا از آسیب دیدن دیگر اجسام جلوگیری شود.

    2. میخواستم بپرسم آیا کلمن ای که در آن مواد غذایی باشد رو میشود با هواپیما حمل کرد ؟
      در واقع داد به بار هواپیما ؟

    3. سلام وقتتون بخیر, امکانش هست پاد و سالت رو با خودمون ببریم؟…ممنوعیت مقداری داره ؟….فندک اتمی چطور

    4. باسلام
      آیا فرم ریش و یا مو در هنگام خروج از کشور قانونی دارد؟ روز گذشته به یکی از اقوام که به مقصد ترکیه می رفت به مدل ریش بنده خدا گیر داده بودند.

  5. سلام وقت بخیر
    شمع تولد و یک کبریت کوچیک رو میتونیم همراه خودمون در پرواز داخلی داشته باشیم؟

    1. بله، معمولاً می‌توانید شمع تولد و یک کبریت کوچک را در پرواز داخلی همراه داشته باشید. اما همچنین باید توجه داشته باشید که هر فرودگاه و شرکت هواپیمایی ممکن است قوانین و مقررات خاص خود را درباره حمل اجسام قابل اشتعال داشته باشد. برخی از شرکت‌های هواپیمایی ممکن است محدودیت‌هایی را درباره حمل شمع و کبریت اعمال کنند، به عنوان مثال، ممکن است بخواهند شمع و کبریت را در بسته‌بندی ایمن و ضد آتش قرار دهید. بهتر است قبل از سفر با شرکت هواپیمایی خود تماس بگیرید و از قوانین و مقررات مربوطه آگاه شوید تا هماهنگی لازم را انجام دهید.

  6. سلام،داشتن قرص ،و ادویه داخل چمدان،مشکلی ایجاد میکنه؟ و یکسری ظروف مثل زودپز

    1. سلام، در مورد داشتن قرص و ادویه در چمدان، باید به چند نکته توجه کنید. قبل از همه، مطمئن شوید که قرص‌ها و ادویه‌ها قانونی و مجاز برای حمل در مقصد شما هستند. برخی از کشورها ممکن است محدودیت‌های خاصی را درباره حمل قرص‌ها و ادویه‌ها اعمال کنند، به عنوان مثال، ممکن است نیاز به داشت مجوز یا نامه از پزشک برای حمل قرص‌های تجویزی داشته باشید.
      در مورد ظروف مثل زودپز، باید توجه داشته باشید که وزن و اندازه آنها ممکن است محدودیت‌های وزنی و اندازه‌ای هواپیما یا وسیله نقلیه دیگری که قصد دارید استفاده کنید را نقض کند. همچنین، اگر ظروف دارای محتوای مایع هستند، باید قوانین و مقررات مربوط به حمل مایعات در حمل و نقل هوایی را رعایت کنید.
      بهتر است قبل از سفر با شرکت هواپیمایی یا مقصد خود تماس بگیرید و از قوانین و مقررات مربوطه آگاه شوید تا هماهنگی لازم را انجام دهید و مشکلات احتمالی را پیش از سفر رفع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *