ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی یکی از پرطرفدارترین راهکارهای اخذ اقامت موقت در کشورهای خارجی است که این امکان را به دانشجویان می دهد تا با کمترین هزینه از کشور خارج شده و فرصت تحصیل، زندگی و حتی کار در آن کشور را داشته باشند.

همانطور که می دانید شرایط و الزامات مختلفی برای اخذ ویزای تحصیلی وجود دارد که در ادامه در رابطه با اینکه ویزای تحصیلی چیست و شرایط و الزامات آن توضیحاتی شرح داده شده است.

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی امکان اقامت در کشور مقصد را برای دانشجوی پذیرفته شده در دانشگاه آن کشور فراهم می کند، در نتیجه با این ویزا دانشجو دیگر نیازی به هیچ مدرک دیگری برای تأیید شهروندی ندارد و می تواند بسته به مدت زمان تحصیل، در آن کشور اقامت داشته باشید.

شرایط و مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی در تمام کشورها در بیشتر موارد مشابه یکدیگر است اما اولین مرحله در اخذ ویزای تحصیلی دریافت پذیرش از دانشگاه یا مؤسسه مربوطه است.

در ادامه این مقاله برخی از شرایط عمومی اخذ ویزایی تحصیلی آورده شده است.

این مطلب را نیز بخوانید: ۱۰ کشور برتر برای تحصیل

مراحل دریافت پذیرش از دانشگاه مربوطه

همان‌طور که می‌دانید قبل از اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی باید حتماً در یکی از رشته های دانشگاهی کشور مقصد پذیرش شده باشید. پس اولین گام برای اخذ ویزا انتخاب دانشگاه و رشته خود در کشوری که دوست دارید دوره تحصیلی‌تان در آن بگذرانید است. در گام بعدی باید مدارک مورد نیاز نظیر ریز نمرات، مدرک آخرین مقطع تحصیلی، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، رزومه تحصیلی و انگیزه نامه را در دفاتر رسمی ترجمه کنید و به دانشگاه مربوطه برای بررسی ارسال نمایید.

اگر مدارکی که به دانشگاه فرستادید توسط دانشگاه مورد پذیرش قرار گرفت، نامه پذیرش برای شما ارسال خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی

گذرنامه:

گذرنامه یا پاسپورت اولین مدرک مهم برای پذیرش تحصیلی است که باید اعتبار آن تا پایان دوران تحصیل یا بیش از مدت اقامت تحصیلی دانشجویان، بسته به شرایط کشور مقصد باشد. همچنین شما باید در پاسپورت خود، حداقل دو صفحه خالی برای مهر زدن مخصوص ویزا داشته باشید و در صورت داشتن گذرنامه منقضی شده هم باید یک کپی از آن ارائه بدهید.

ویزای تحصیلی

گواهی پشتیبان مالی:

یکی دیگر از مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی، ارائه گواهی تمکن مالی به کشور مقصد است که تأیید می‌کند که فرد بودجه لازم جهت تأمین مخارج زندگی خود در کشور مقصد را در طول مدت تحصیل دارد که از طرف بانک صادر گردیده و میزان سرمایه موجود در حساب فرد معادل با نرخ ارزی مورد درخواست شخص ذکر می شود.

مدرک زبان

یکی دیگر از مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی ارائه مدرک زبان است که نشان می دهد که فرد توانایی برقراری ارتباط نوشتاری و شفاهی با زبان کشور موردنظر را دارد.

حداقل نمرات لازم برای آزمون های زبان انگلیسی مانند تافل و آیلتس بسته به کشور و دانشگاه های مختلف متفاوت است. همچنین این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که برخی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی مانند کشور آلمان تنها مدارک و گواهینامه های خاصی را مورد پذیرش قرار می دهند.

انگیزه نامه

انگیزه نامه یکی از مدارک مهم برای اخذ پذیرش از دانشگاه است که فرد می تواند آن را خود یا به کمک یک وکیل یا مؤسسه مهاجرتی تنظیم کند. در انگیزه نامه فرد باید انگیزه و هدف خود برای تحصیل در کشور مورد نظر را شرح بدهد. همچنین شخص باید به هدف های خود بعد از اتمام تحصیل نیز اشاره کند.

همانطور که می دانید مدارکی که کشورها و موسسات از متقاضیان جهت اخذ ویزای تحصیلی درخواست می کنند، متفاوت است.

اما به طور کلی می توان به مدارک زیر برای اخذ ویزای تحصیلی اشاره کرد:

  • پاسپورت
  • مدارک اثبات کننده دانشجو بودن فرد
  • پذیرش تحصیلی
  • گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه به همراه ترجمه رسمی
  • گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد به همراه ترجمه رسمی
  • فرم درخواست ویزا
  • شناسنامه متقاضی به همراه ترجمه رسمی و دو کپی از آن
  • گواهی پشتیبان مالی
  • مدارک شغلی یا سوابق شغلی (در صورت داشتن)
  • دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی
  • انگیزه نامه
  • مدرک زبان

تمدید ویزای دانشجویی

ویزای تحصیلی برای یک مدت زمان خاصی صادر می شود، پس در صورتی که اعتبار ویزای دانشجویی پس از اتمام تحصیل دانشجو منقضی شود، باید حداقل ۳۰ روز مانده به انقضای مجوز اقدام به تمدید آن نماید. تمدید به صورت آفلاین و آنلاین نیز امکان پذیر است.

ویزای تحصیلی کانادا

هرساله دانشجویان زیادی از سراسر دنیا متقاضی تحصیل در دانشگاه های کانادا هستند چرا که هزینه تحصیل در کانادا نسبت به کشورهای انگلستان و آمریکا پایین تر است. از دیگر مزایای تحصیل در این کشور می توان به کیفیت آموزشی، ارزش بین المللی مدارک تحصیلی کانادایی، تنوع زیاد رشته های تحصیلی، هزینه مقرون بصرفه شهریه دانشگاه ها و فرهنگ گسترده این کشور اشاره کرد. برای اخـذ ویزای تحصیلی کانادا نیازمند مدارکی نظیر نامه قبولی پذیرش از موسسه یا دانشگاهی در کانادا، مدرک زبان، گواهی تمکن مالی، نامه CAQ (برای متقاضیان استان کبک کانادا)، برگه اثبات سلامت و معاینه پزشکی، گواهی سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی و داشتن پلان تحصیلی هستید.

در صورتی که متقاضی موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه مربوطه در کانادا شود اما از شرایط دیگر مانند تمکن مالی برخودار نباشد، درخواست وی رد خواهد شد. فقط در صورتی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شود نیازی به تمکن مالی ندارد.

ویزای تحصیلی آمریکا

آمریکا یکی از اصلی ترین مقاصد دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در کشورهای دیگر را دارند اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که تمام دانشگاه های دولتی و خصوصی آمریکا هزینه دریافت می کنند.

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا ابتدا باید در یکی از دانشگاه های آمریکا پذیرفته شده و سپس از طریق سفارت اقدام به درخواست ویزا نمایید.

 ویزای تحصیلی آمریکا به دو دسته F1 و M1 تقسیم می شود که ویزای F1 برای افرادی که متقاضی تحصیل در سطح کالج و دانشگاه مناسب است.

همچنین ویزای M1 برای تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای و دوره های آموزشی صادر می گردد. برای اخذ ویزا از این کشور متقاضیان باید پس از دریافت پذیرش از دانشگاه های آمریکایی، مدارک لازم نظیر فرم های اداری مربوطه، پاسپورت، مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی، گواهی تمکن مالی، ریز نمرات تحصیلی، مدرک زبان و انگیزه نامه را به سفارت این کشور ارائه دهند و درخواست خود را ثبت نمایند.

همچنین لازم به ذکر است برخی از متقاضیان ویزای تحصیلی باید جهت مصاحبه به سفارت یا کنسولگری آمریکا در کشور خود مراجعه کنند.

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی انگلستان

انگلستان با تاریخچه غنی در حوزه تحصیل و دانشگاه های معتبری که دارد به یکی از مقاصد اصلی و محبوب برای ادامه تحصیل دانشجویان تبدیل شده است.

همچنین با ادامه تحصیل در دانشگاه های انگلستان دانشجویان می توانند به سطح بالایی از مهارت و دانش برسند و بدین ترتیب برای کاریابی در آینده موفق تر هستند.

ویزای تحصیلی انگلستان به دو صورت کوتاه مدت و بلند مدت صادر می گردد، به این صورت که افرادی قصد گذراندن دوره زبان یا دوره های تحقیقاتی دارند باید اقدام به اخذ ویزای کوتاه مدت نمایند و افراد برای تحصیلات دانشگاهی نیاز به ویزای بلند مدت دارند و می توانند برای ویزای تحصیلی TIER 4‌ اقدام نمایند.

 برای اخذ ویزای تحصیلی انگلستان افراد باید پس از دریافت پذیرش از دانشگاه معتبر مدارکی نظیر گواهی تمکن مالی، مدرک زبان، مدارک تحصیلی، چند قطعه عکس رنگی پاسپورت، انگیزه نامه را ارائه نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در قصران گشت در ارتباط باشید.

 

ghasrangasht call banner

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *