ویزای ترانزیت چیست؟

اگر اهل سفر باشید و انواع  ویزا را بدانید قطعا کلمه ویزای ترانزیت به گوشتان خورده است. در این مقاله به توضیح ویزای ترانزیت و چگونگی دریافت آن اشاره می کنیم. این ویزا نوعی ویزای کوتاه مدت و غیر مهاجرتی است.

در سفرهای طولانی معمولا هواپیما در فرودگاهی واسط و میانی توقفی کوتاه دارد و پس از آن دوباره باقی سفر به سمت مقصد ادامه میابد. اگر توقف هواپیما در فرودگاه واسط کمتر از 24 ساعت باشد نیازی به اخذ این نوع ویزا نخواهید داشت اما در صورتی که توقف بیشتر از این میزان باشد و یا حتی به چند روز برسد باید ویزای ترانزیت دریافت کنید.

ویزا ترانزیت مانند ویزای توریستی زیاد اخذ نمی شود مگر در شرایطی که ذکر شد؛ پرواز طولانی مدت باشد و نیاز به توقفی کوتاهی در کشوری میانی باشد.

برخی از کشورها مسافر را در اخذ ویزای ترانزیت مجبور نمی کنند اما برخی دیگر حتی برای چند ساعت توقف متقاضی را ملزم به دریافت این نوع ویزا می کنند. حتی روابط سیاسی نیز در اخذ ویزای ترانزیت دخیل است.

تعدادی از کشورها به منظور افزایش رفت و آمد و پروازها، سیاست حذف دریافت ویزای ترانزیت را برقرار کرده اند، به عنوان مثال ایرانیانی که پروازشان در کشور ترکیه توقف دارد نیاز به اخذ این نوع ویزا ندارند.

ویزای ترانزیت چیست؟

اعتبار ویزای ترانزیت

اعتبار آن محدودیت دارد از چند ساعت تا چند روز و فقط برای یکبار استفاده است. ویزا ترانزیت تا 10 روز می تواند اعتبار داشته باشد، شما می توانید با دارا بودن آن تا 10 روز در کشور میانی مسقر شده و به گشت و گزار در شهر بپردازید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ این نوع ویزا

  • فرم درخواست ویزای ترانزیت
  • پاسپورت معتبر
  • عکس
  • و مدارک مربوط به کشور مقصد مانند ویزای اخذ شده، بیمه مسافرتی.

انواع ویزا

ویزای ترانزیت به دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می شود. نوع کوتاه مدت آن کمتر از 24 ساعت اعتبار دارد و بدین صورت است که وقتی متقاضی قصد تعویض پرواز دارد، در طی این مدت باید در سالن ترانزیت منتظر باشد. در ویزای ترانزیت بلند مدت فرد تقاضی می تواند تا چند روز در کشور واسط حضو داشته باشد، اما به محض تمام شدن مدت ویزا باید کشور واسط را ترک کند.

چرا ویزای ترانزیت؟

در سالهایی که جنگ و کشمکش میان کشورها زیاد بود میزان پناهجویان نیز رو به افزایش رفت، کشورها برای جلوگیری از ورود پناهجو به کشورشان و مهاجرت غیرقانونی یکی از راهکارهایی را که در نظر گرفتند صدور این ویزا بود. به این ترتیب مسافر پس از خروج از یک هواپیما در فرودگاه کشور میانی بدون مجوز وارد آن کشور نشده مگر با دارا بودن ویزا.

چه کسانی از دریافت ویزا معاف هستند؟

همه افراد ملزم به دریافت این ویزا نیستند، افرادی مانند:

  • خدمه پرواز
  • دارندگان پاسپورت دیپلماتیک
  • دارندگان ویزای شینگن
  • خانواده افرادی که سیتیزن اروپا هستند

ویزای ترانزیت چیست؟

مجبوب ترین ویزاهای ترانزیت

ویزای عمان

یکی از کشورهایی که به عنوان واسط میان ایران و مقصدی دیگر عمل می کند کشور عمان است که برای مسافران این ویزا را صادر می کند. اگر توقف شما در عمان کمتر از 6 ساعت باشد نیازی به دریافت ویزای عمان ندارید. مدارکی که در بالا اشاره شد برای اخذ ویزا ترانزیت عمان ضروری است. مدت اعتبار آن در عمان 3 روز است و اگر قصد اقامت بیشتر دارید باید ویزای توریستی دریافت کنید.

ویزای ترانزیت قطر

ایرانیان برای ورود به قطر نیازمند دریافت ویزا هستند. اگر پرواز شما در قطر توقف دارد باید ویزای ترانزیتی قطر دریافت کنید. برای توقف چندساعته در فرودگاه قطر برای شما ویزای نوع A  صادر میشود. با داشتن این ویزا نمی توانید از فرودگاه خارج شوید. نوع دیگری از ویزای قطر که اعتبار آن 3 روز است ویزای نوع B  می باشد که با اخذ آن میتوانید برای 3 روز در قطر بوده و بعد به سمت مقصد خود پرواز کنید.

ویزای ترانزیت دبی

اگر کشور واسط میان مبدا و مقصد کشور امارات باشد و بیشتر از 48 ساعت در فرودگاه دبی توقف داشته باشید باید ویزای ترانزیت 4 روزه امارات دریافت کنید. به مدت اعتبار ویزا دبی دقت داشته باشید که بیشتر از میزان مجاز در در امارات حضور نداشته باشید زیرا مشمول جریمه می شوید.

ویزای ترانزیت کانادا

جهت ورود به کانادا باید ویزای کانادا دریافت کنید. از آنجایی که مسیر پرواز به کانادا بسیار طولانی است برای سفر به این کشور باید در کشوری واسط توقف داشته باشید. برخی از این پروازها یک توقف و برخی چند توقف هستند. در ایرلاین های ایران به کانادا اگر با ایرلاین لوفتهانزا پرواز کنید این پرواز ممکن است مستقیم باشد یا یک توقف در ترکیه داشته باشد. در پروازهای چند توقف ممکن است یک توقف در استانبول و دیگری در زوریخ داشته باشید و سپس به سمت ونکوور حرکت کنید. در هر صورت اگر پرواز شما توقف زیادی داشته باشد مثلا بیشتر از 48 ساعت باشد( بسته به قوانین کشور میانی) باید ویزای ترانزیت دریافت نمایید. 

ghasrangasht call banner

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *