تفاوت پاسپورت و ویزا 

تفاوت پاسپورت و ویزا در چست ؟ شاید خیلی از افراد اطلاعات دقیقی در رابطه با تعریف پاسپورت یا گذرنامه و ویزا یا روادید نداشته باشند و یا تفاوت آنها را با هم ندانند. در این مقاله به توضیح و تعریف این واژه ها می پردازیم و به طور مفصل ابهانات شما را برطرف می کنیم. با ما همراه باشید.

پاسپورت چیست؟

پاسپورت یا گذرنامه یک سند یا بهتر بگوییم یک شناسنامه بین المللی است که دولت ها برای اتباعی که قصد سفر به خارج از کشور خودشان را دارند صادر می کنند. به بیان دیگر پاسپورت جواز خروج از کشور است؛ در واقع اولین قدم برای خروج از کشور و خروج از مرز، داشتن پاسپورت یا گذرنامه است. پاسپورت سند بسیار معتبر و مهمی است.

زمانی که شما به کشور دیگری سفر می کنید با داشتن پاسپورت به کشور مقصد اثبات می کنید که مسافر هستید و اصلیت و ملیت شما متعلق به کشور دیگری است. پاسپورت سندی معتبر است که توسط همه کشورها به رسمیت شناخته میشود و هر کشوری پاسپورت مخصوص به خود را برای شهروندانش صادر می کند.

در اغلب کشورها پاسپورت به شکل دفترچه ای کوچک است که رنگ مخصوص به خود را دارد و نام کشور روی آن درج شده است. برای مثال پاسپورت کشور ما زرشکی رنگ است و نام جمهوری اسلامی ایران به فارسی و لاتین وبه رنگ طلایی روی آن نوشته شده است.

تفاوت پاسپورت و ویزا چیست؟

پاسپورت ها در رنکینگ های مختلفی قرار دارند و از اعتبار متفاوتی برخوردار هستند. به عنوان مثال پاسپورت کشور سنگاپور و ژاپن جزو پاسپورت های قوی جهان هستند که با دارا بودن آن فرد دارای امتیازات فوق العاده ای خواهد شد. با مراجعه به مقاله قوی ترن پاسپورت های جهان از ارزش پاسپورت سایر  کشورها مطلع شوید.

پاسپورت ها داری اعتبار مشخصی هستند، مثلا پاسپورت ایران داری اعتبار 5 ساله و پاسپورت کشور کانادا دارای اعتبار 10 ساله است. پس از اتمام مدت اعتبار پاسپورت باید به نسبت به تمدید آن اقدام نمایید.

اطلاعات موجود در پاسپورت

تفاوت پاسپورت و ویزا در چست ؟ از آنجایی که پاسپورت هر فرد مختص اوست، اطلاعات فردی هر شخص نیز در پاسپورت او وجود دارد. اطلاعاتی که در پاسپورت وجود دارد شامل اطلاعات شخصی ( نام، نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد، نام پدر، کد ملی ) در آن نوشته شده است. در بالای هر صفحه شماره ای 8 رقمی ذکر شده است که شماره گذرنامه و کد کشور شما می باشد.

همچنین تاریخ صدور و تاریخ انقضای پاسپورت نیز در آن قید شده است. همچنین صفحه اول گذرنامه حاوی عکس شما می باشد که باید مطابق با استاندارهایی که در مقاله همه چیز درباره پاسپورت ذکر کردیم باشد.

تفاوت پاسپورت و ویزا چیست؟

در انتهای صفحه اول پاسپورت شماره ای 8 رقمی که با یک حرف انگلیسی آغاز می شود وجود دارد و Passport No. شناخته می شود. برای مثالِJ965832148 . هر فرد پاسپورت و شماره مخصوص به خود را دارد که برای رزرو بلیط و یا پر کردن اطلاعات مربوط به اخذ انواع ویزا مورد نیاز است.

اما پاسپورت ها انواع مختلفی دارند، پاسپورت عادی و استاندارد، پاسپورت سیاسی و پاسپورت خدمت.

پاسپورت عادی: گذرنامه عادی ای است که برای افراد معمولی و شهروندان دارای شغل عمومی صادر می شود و برای انواع ویزای توریستی، کاری و تحصیلی مورد استفاده است.

پاسپورت خدمت: این نوع پاسپورت مختص افراد عالی مقام دولت ها و ماموریت های کاری در خارج از کشور صادر شده و تقریبا به پاسپورت سیاسی شباهت دارد.

پاسپورت سیاسی: این پاسپورت برای افراد سیاسی کشور مانند رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور، وزراء، رئیس ارگانها و سازمانها و همسران آنها و بر اساس حکم رئیس جمهور صادر می شود که دارای مزایایی مانند سرعت بالای رسیدگی و ارزیابی به پرونده فرد متقاضی است.

تفاوت پاسپورت و ویزا چیست؟

ویزا چیست؟

ویزا مجوزی برای ورود شهروندان سایر کشورها به کشور دیگر می باشد که توسط کشور مقصد صادر می شود. به این ترتیب که در صورتی که فرد متقاضی تمامی شرایط و اسناد خواسته شده را دارا باشد کشور مقصد برای او مجوز ورود که با نام ویزا شناخته می شود صادر می کند. ویزا معمولا به صورت الکترونیکی به گذرنامه شما اضافه می شود یا ممکن است به صورت برگه ای جدا به فرد متقاضی داده شود.

ویزا با توجه به نوع هدف شما از سفر صادر می شود. مثلا ویزای توریستی، تحصیلی، شغلی؛ همچنین به دو شکل یکبار ورود و یا چندبار ورود موجود می باشد. در ویزای یکبار ورود شما مجاز هستید با ویزای حال حاضر فقط یکبار به کشور مقصد وارد شوید اما در ویزای چند بار ورود می توانید بیش از یکبار وارد کشور مقصد شده و برای دفعات بعدی نیاز به دریافت ویزای مجدد ندارید.

تفاوت پاسپورت و ویزا چیست؟

انواع ویزا 

با توجه به هدف شما از سفر ویزاهای مختلفی برای شما صادر می شود، مهمترین انواع ویزا موارد زیر هستند:

ویزای توریستی: ویزای توریستی با هدف گردشگری و برای مدت کوتاهی صادر می شود، این ویزا مختص افرادی است که با هدف تفریح و گردشگری سفر می کنند.

ویزای تجاری: ویزای تجاری مناسب برای افرادی است که با هدف تجارت و سرمایه گذاری وارد کشور دیگری می شوند.

ویزای ملاقات با اقوام و دوستان: فردی که قصد دیدار اقوام و یا خانواده خود را دارد  باید این شکل از ویزا را دریافت نماید. در دریافت این نوع از ویزا دارا بودن دعوتنامه از طرف خانواده فرد متقاضی تاثیر به سزایی در ویزا شدن وی دارد.

ویزای درمانی یا پزشکی: افرادی که به قصد درمان وارد کشوری دیگر می شوند ملزم به دریافت ویزای درمانی هستند، برای دریافت این نوع ویزا فرد متقاضی باید مدارک و پرونده پزشکی خود همراه با سایر مدارک خواسته شده را جمع آوری کرده و ارائه دهد.

ویزای کاری: برای دریافت ویزای کاری فرد متقاضی باید از یک کارفرمای خارجی دعوتنامه دریافت کند و سپس با جمع آوری سایر مدارک اقدام به اخذ ویزای کاری نماید.

ویزای ترانزیت: ویزای ترانزیت نوعی از ویزای کوتاه مدت است که با هدف عبور از مرز یک کشور برای رسیدن به کشوری دیگر صادر می شود.

تفاوت پاسپورت و ویزا چیست؟

 

 

نکته:

  • پاسپورت یک سند شناسایی بین المللی است، اما ویزا مجوز و تاییدیه ورود به یک کشور دیگر است که در پاسپورت درج می شود.
  • در نظر داشته باشید که لازمه ی دریافت ویزا پاسپورت است. یعنی بدون داشتن پاسپورت شما نمی توانید ویزا دریافت کنید.
  • نکته ی دیگر این است که تا زمانی که پاسپورت شما دارای اعتبار است شما می توانید به طور نامحدود برای دریافت ویزا اقدام کنید.
  • ضمنا گاهی پاسپورت یک کشور به قدری قوی است شما براری ورود به کشورهای دیگر نیاز به دریافت ویزا ندارید. برای مثال با دارا بودن پاسپورت آمریکا، بدون نیاز به اخذ ویزا می توانید به 184 کشور دنیا سفر کنید.
  • تا زمانی می توانید از ویزا استفاده کنید و در کشور مقصد حضور داشته باشید که ویزای شما اعتبار داشته باشد. اما اعتبار پاسپورت معمولا 5 ساله و یا 10 ساله است.

ghasrangasht call banner

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *