پاسپورت یا گذرنامه یکی از مدارک بینالمللی است که دولتها برای شهروندان خود صادر می کنند تا به وسیله آن بتوانند هویت خود را برای ورود به کشورهای خارجی اثبات کنند. همچنین اجازه سفر یا ورود به خاک کشورهای خارجی یا ویزا باید در گذرنامه متقاضی ویزا ثبت می گردد.
اگر قصد سفر به کشورهای دیگر را دارید، نیاز است تا نکاتی را درباره گذرنامه خود بدانید.
متاسفانه پاسپورت ایران در لیست ضعیفترین پاسپورتهای جهان قرار دارد.
با توجه به کشوری که پاسپورت شما را صادر میکند ممکن است برای ورود به بعضی از کشورها نیازی به ویزا نداشته باشید. اما برخی از کشورها حتی برای ترانزیت شدن و عبور در آن هم باید برای دریافت ویزا اقدام نمائید. مثلا بدون ویزای شینگن برای سفر به کشورهای عضو حوزه شنگن حتی نمیتوانید بلیطی خریداری کنید و حتی اگر پرواز شما در یکی از این کشورها توقف داشته باشد، باید برای ویزای شینگن فرودگاهی اقدام کنید. بنابراین با دانستن نکاتی درباره گذرنامه، می توانید با قوانین ورود به کشورهای مختلف آشنا شوید تا هنگام سفر دچار مشکل نشوید.
با توجه به اینکه قوانین کشورهای مختلف برای اعتبار پاسپورت برای توریست های خارجی متفاوت است، اما معمولاً نیاز دارید که پاسپورتی با اعتبار حداقل ۶ یا ۷ ماه داشته باشید. پس بهتر است قبل از اقدام به خرید بلیط از اعتبار گذرنامهی خود مطمئن شوید.
با توجه به تغییرات قوانین مربوط به ویزا ی هر کشور، باید برای سفر به کشورهایی مانند ویتنام، ترکیه و تایلند اطلاعات لازم و مدت زمان اقامت بدون نیاز به ویزا را از وب سایت رسمی وزارت امور خارجه یا سفارت آن کشور مشاهده کنید. اما برای ورود به کشورهایی مانند سوئیس، هلند، فرانسه و … باید قبل از سفر اقدام به دریافت ویزای شینگن، گذرنامه شما بیش از ۶ ماه اعتبار داشته باشد.
برای دریافت گذرنامه به یکی از دفاتر پلیس+١٠، با پر کردن فرم های لازم، واریز وجوه ذکر شده، تکمیل برگهها و آماده کردن مدارک می توانید درخواست صدور پاسپورت را بدهید. اجازه صدور پس از بررسی مدارک، حداکثر تا ده روز بعد، از طریق پست به نشانی پستی متقاضی ارسال خواهد شد.
با توجه به نرخ تورم و تغییر قیمت ها برای همه خدمات نرخ صدور پاسپورت نیز هر ساله تغییر می کند. هزینه صدور پاسپورت در سال 1402 نیز کرده است و به شرح زیر می باشد:
هزینه صدور پاسپورت در سال 1402 شامل:
پرداخت مبالغی جهت دریافت فرم های ثبت نام و شناسه گذرنامه، سازمان شهرداری، نیروی انتظامی، هزینه انگشت نگاری، هزینه های مربوط به دادرسی، عکس و احراز هویت و نیز مبلغی برای هزینه های دفتری می باشد.
در مجموع هزینه صدور گذرنامه در سال 1402 به علاوه هزینه اداره پست به منظور ارسال مدارک برای شخص متقاضی، مبلغی حدود 420.000 تومان می باشد که باید از طریق دستگاه های کارتخوان موجود در دفاتر پلیس + 10 پرداخت شود. بعد از پرداخت هزینه های مربوطه و ارائه مدارک لازم برای دریافت پاسپورت و اطلاعات خواسته شده درخواست صدور گذرنامه سال 1402 ثبت می شود و در صورت عدم وجود مشکل به فاصله 5 روز تا یک هفته پاسپورت فرد به آدرس محل سکونت شخص متقاضی و از طریق پست ارسال می شود.
لازم به ذکر است که پرداخت این مبالغ تنها از طریق دستگاه کارتخوان موجود در پلیس + 10 امکانپذیر است. واریز به صورت اینترنتی و یا از طریق عابربانک قابل قبول نمی باشد.
دلایل تمدید اعتبار:
اگر پاسپورت خود را گم کردید یا به هر علتی مخدوش شد در صورتیکه ساکن تهران هستید باید به اداره گذرنامه مراجعه کرده و گزارش مفقودی بدهید. اگر مقیم سابر استان ها می باشید به اداره گذرنامه محل سکونت خود مراجعه کرده و مراتب را اطلاع دهید و برای صدور پاسپورت جدید درخواست دهید.
پاسپورت همراه یعنی همسر یا فرزندتان در پاسپورت شما باشند و یا نام شما در پاسپورت والدینتان باشد؛ پس نیاز است بدانیم چه قوانینی برای افراد در پاسپورت همراه قابل اجرا است. قوانین مربوط به پاسپورت همراه در کشورهای مختلف قوانین متفاوتی دارند. مثلاً در سوئیس، کانادا، هند و … بایستی برای نوزاد هم پاسپورت جداگانه تهیه شود.
با توجه به قوانین جدید مربوط به گذرنامه، پیشنهاد ما این است که از همان ابتدا پاسپورت را بهصورت جداگانه برای هر فرد تهیه کنید تا از ایجاد خسارات و مشکلات احتمالی برای خروج از کشور دچار مشکل نشوید. اما اگر پاسپورت همراه دارید، قبل از خرید تور این مسئله را با مشاورین فروش در شرکت مجری تور حتماً در میان بگذارید.
همه افراد می توانند برای اخذ پاسپورت اقدام کنند مگر افرادی که:
مبالغ کلانی را به دولت و نهادهای وابسته به آن بدهکار باشند.
افرادی که خروجشان از کشور منجر به آسیب رساندن به دولت و حکومت شود.
افذادی که دارای سوء پیشینه کیفری هستند تا 2 سال پس از زمان ارتکاب جرم اجازه خروج از کشور را ندارند.
افرادی که طبق دستور مقامات قضایی اجازه خروج از کشور را ندارند.
ممکن است زمانی که کودک بودید، پاسپورت شما یعنی اسامی و اطلاعات همراه در گذرنامه والدین وجود داشته است. اکنون شرایط صدور گذرنامه به گونهای است که همه افراد باید گذرنامه مستقل داشته باشند؛ حتی اگر سن شما زیر ۱۸ سال باشد می توانید گذرنامه مستقل البته با رضایت والدین داشته باشید.
اگر افراد مشمول به خدمت سربازی دانشجو باشند، می توانند با مراجعه به مراکز نظام وظیفه، پلیس +10، سپردن وثیقه و ارائه گواهینامه اشتغال به تحصیل پاسپورت موقت تهیه نمایند. اعتبار پاسپورت این افراد دقیقاً مدت زمان سفر آنها و زمان رفت و برگشت می باشد.
در این روش برای پیگیری کد USSD ستاره ۱۱۰ مربع را شماره گیری کنید. سپس صفحه ای برای شما ظاهر می شود که باید عدد ۱ (+10) را ارسال نمائید. حال باید عدد ۴ (وضعیت مدارک) را وارد کنید. برای اطلاع از وضعیت گذرنامه خود عدد ۳ (گذرنامه) را ارسال کنید. سپس کد ملی و بعد از آن شماره گذرنامه خود را وارد کنید تا آخرین وضعیت گذرنامه برای شما ارسال شود.
در این روش، عدد ۱ را به سامانه ۱۱۰۰ ارسال کنید. سپس یک پیامک برای شما ارسال می شود که باید برای تایید و فعالسازی عدد ۵ را ارسال کنید. اما اگر تمایلی به استفاده از این سرویس ندارید عدد ۲ را به ۱۱۰۰ ارسال کنید. هزینه هر ارسال در این سامانه پیامکی ۱۵۰ تومان می باشد.
اگر که پس از دو هفته از تحویل مدارک گذرنامه خود را توسط پست دریافت نکردند می توانند با تلفن گویای پیگیری گذرنامه (۶۶۹۳۵۰۵۸، ۶۶۹۳۶۵۵۵، ۶۶۹۳۹۵۹۸) تماس حاصل فرمائید.
در ابتدا باید قسمت فرم اطلاعات شخصی خود را با دقت تمام و بدون هیچ مغایرتی با اطلاعات اصلی موجود در شناسنامه پر کنید (این فرم تنها یکبار و برای اولین درخواست شما تکمیل خواهد شد).
درصورتیکه نکات ذکر شده را رعایت نکنید تمامی مسئولیتها بر گردن شما است و حتی ممکن است باعث تأخیر و یا عدم صدور پاسپورت شود. در چنین شرایطی اداره گذرنامه هیچ مسئولیتی در قبال صدور پاسپورت شما ندارد. درنتیجه با دقت نسبت به تکمیل فرآیند درخواست گذرنامه اقدام نمایید. در صورت بروز مشکل برای گذرنامه، هزینهی گذرنامه جدید و اصلاح مشخصات نادرست به عهده شما خواهد بود.
3 نوع پاسپورت در ایران وجود دارد؛
پاسپورت عادی، پاسپورت سیاسی یا دیپلماتیک و پاسپورت خدمت.
پاسپورت عادی: این پاسپورت در واقع نشاندهنده شهروندی شما در کشور مقصد است که با داشتن آن می توان برای دریافت ویزا و سفر به دیگر کشورها اقدام کرد؛ اعتبار این پاسپورت نیزپنج ساله است.
پاسپورت سیاسی: به این پاسپورت، گذرنامه دیپلماتیک نیز گفته می شود و مخصوص مقامات کشوری مختلف است که بر حسب ضرورت و برای بازدید از کشورهای خارجی صادر می شود.
پاسپورت خدمت: کارمندان دولتی که برای انجام ماموریتهای کاری خود باید از کشور خارج شوند، میتوانند برای دریافت این پاسپورت اقدام نمایند. این پاسپورت نیز مانند پاسپورت سیاسی رویههای خاصی برای صدور دارد.
This post was last modified on 2023/07/15 4:57 ب.ظ
شاید شما یکی از متقاضیان ویزای انگلیس هستید که با هدف کسب و کار و…
ازدواج یا طلاق بعد از برنده شدن در لاتاری 2025احتمالا در قرعه کشی بزرگ لاتاری…
آیا طلاق در کانادا مشکلی برای شهروندی فرد ایجاد میکند؟ کسانی که با ویزای ازدواج…
راهنمای بررسی برندگان گرین کارت آمریکا 2025 مراحل بعد از برنده شدن لاتاری آمریکا 2025…